Генеральний директор товариства «Хустхліб» разом з головним бухгалтером, підробивши документи, ухилились від сплати податків на суму майже 4 млн. 200 тис.грн

Прокуратурою області вже затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю “Хустхліб” та його головного бухгалтера.

 

Їм інкримінуються умисне ухилення від сплати до державного бюджету податку на прибуток в сумі майже 4 млн. 200 тис.грн., тобто коштів в особливо великих розмірах та службове підроблення ( ч. 2 та ч.3 ст.212 та ч.2 ст.366 КК України - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна.)

 

Під час досудового розслідування встановлено, що керівник ТОВ «Хустхліб» за попередньою змовою з головним бухгалтером цього товариства, в період з липня 2009 року по вересень 2010 року, шляхом заниження об’єктів оподаткування, умисно ухилився від сплати податку на прибуток в сумі 499355 грн., а з січня по травень 2011 року умисно занизив до сплати у бюджет податок на прибуток на суму майже 4 млн. 200 тис.грн.

Аби уникнути сплати податків головний бухгалтер, у змові зі своїм керівником, внесла неправдиву інформацію до податкової декларації та засвідчила це власним підписом, чим підробила офіційний документ і подала його до Хустської ОДПІ. Саме податківці і виявили факт підроблення документів та ухилення від сплати податків і відповідно несплати до бюджету податку на прибуток в особливо великих розмірах, що, у свою чергу, спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Відносно обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.