«BMW» вартістю 232 тисячі гривень вилучено на митному посту «Тиса» Чопської митниці

Позашляховик «BMW» моделі «X5» 2009 року випуску з реєстраційними номерними знаками Республіки Молдова ввозив на територію України громадянин цієї країни. Формою проходження митного контролю водій «BMW» обрав “зелений коридор”, тим самим декларуючи, що не має предметів та товарів, які обмежені чи заборонені до ввезення на територію України.

 

До митного оформлення автомобіля його власник подав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Республіці Молдова, страховий поліс та закордонний паспорт. Однак у інспекторів митного поста виникли сумніви щодо достовірності поданих документів. Відтак вони вивели транспортний засіб із загального потоку і направили для проведення митного огляду.

 

Під час здійснення необхідних формальностей та аналітично-перевірочних заходів митники встановили, що свого часу на територію України заїжджав автомобіль «BMW» моделі «Х5» з такими ж номерними знаками. От тільки номер кузова і власник у автомобіля — інші.

 

Спеціалісти Департаменту Митної служби при Міністерстві Фінансів Республіки Молдова підтвердили інформацію, наявну у Чопській митниці. Позашляховик з такими номерними знаками вже кілька років зареєстрований на іншого громадянина Молдови.

 

Таким чином, власник легкового автомобіля марки «BMW» моделі «X5» 2009 року випуску, як підставу для його переміщення через митний кордон подав Чопській митниці документи, що містять неправдиві дані. За даним фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил, а іномарку вартістю 232 тисячі гривень вилучили до рішення суду.

 

Прес-служба Чопської митниці

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.