Прокуратура оскаржила в суді рішення сесії Мукачівської міської ради

В листопаді 2012 року прокуратурою міста Мукачева із залученням Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства Мукачівською міською радою.

 

За інформацією прокурора міста Мукачева Руслана Біловара, проведеною перевіркою встановлено, що дві земельні ділянки надані у приватну власність рішеннями сесій Мукачівської міської ради у місті Мукачево, площею 0,1 га кожна, знаходяться в центрі міста і розташовані в прибережній захисній смузі річки Латориця (в зоні зелених насаджень спільного користування). Відтак прийняті міською радою рішення суперечать вимогам Конституції та Земельного кодексу України.

За результатами проведеної перевірки, у грудні 2012, прокуратурою, до Мукачівського міськрайонного суду подані дві позовні заяви, про визнання недійсними вищевказаних рішень міської ради, та повернення незаконно виділених земельних ділянок. Загальна нормативно грошова оцінка земельних ділянок, які підлягають поверненню за позовами прокурора міста становить близько 600 тис. грн.

На даний час справи перебувають на розгляді суді.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.