Прокуратура Закарпаття вз'яла під контроль справу з Андрієм Балогою

Прокуратура області контролює хід розслідування кримінального провадження, розпочатого Мукачівським МВ УМВС України в Закарпатській області за фактом вчинення кримінального провадження передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення чи використання підроблених документів – карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років).

 

Кандидат у депутати по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 5 з проміжних виборів депутатів до Закарпатської обласної ради, які мають відбутись 3 березня 2013 р. від політичної партії «Єдиний Центр», Андрій Балога, звернувся із заявою до Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області з приводу перешкоджання йому здійснювати своє право щодо прийняття участі у вказаних виборах.

10 лютого, у Закарпатському окружному адміністративному суді, відбувся розгляд позовної заяви Михайла Русина, кандидата у депутати по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 5 з проміжних виборів депутатів до Закарпатської обласної ради, які мають відбутись 3 березня 2013 р., до Закарпатської окружної виборчої комісії, про скасування постанови ОВК щодо реєстрації Андрія Балоги кандидатом в депутати вказаних виборів, як неправомірної та прийнятої з порушення чинного законодавства.

Свої доводи мотивував тим, що кандидат у депутати Андрій Балога є членом двох політичних партій «Партія нового покоління України» та «Єдиний центр». Оскільки докази позивача визнано недостатніми, суд відмовив у задоволені вказаного позову.

У своєму зверненні Андрій Балога зазначає, що заяву, яка б слугувала підставою для прийняття його до політичної партії «Партія нового покоління України», він не писав, про існування такої партії та такі рішення дізнався лише після подання проти нього зазначеної позовної заяви, і тому просить надати правову оцінку зазначеному.

Відомості про вказаний факт слідчими Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Хід досудового розслідування даної справи перебуває на контролі прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.