На Закарпатті жінку засудили за вирощування конопель

Вироком Берегівського районного суду до трьох років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну в один рік засуджено 22-річну жительку Берегова. Ця молода мати двох малолітніх діточок постала перед судом за незаконне вирощування й зберігання вдома наркотичних засобів.

 

Єлизавета (так звати берегівку) попалася працівникам міліції з марихуаною. Сама молодиця переконує, що вона буцімто знайшла на вулиці міста неподалік від автозаправки сірникову коробку з насінням конопель, принесла додому й посадила в горщик для квітів…

 

Так воно було насправді, чи ні, наразі невідомо, проте з посіяного дурман-зілля у вазоні виросло 13 рослин коноплі, які господиня дбайливо доглядала: підливала, удобряла тощо. Одну з вирощених рослин вона висушила, відділила листя від стебла, подрібнила їх й одержала наркотичну речовину канабіс. Частину «травки» молодиця, як зізналася, скурила сама, а решту тримала у сховку під матрацом на ліжку.

 

Оперативну інформацію про те, що молода берегівка вирощує вдома наркотики, одержали працівники міліції. Під час обшуку в оселі підозрюваної правоохоронці знайшли як готовий до вживання канабіс, так і посіви у вазоні. За даним фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за ст.309 ч.1 (незаконне виготовлення й зберігання наркотичних засобів) та 310 ч.2 Кримінального кодексу України (незаконний посів конопель). Після завершення досудового розслідування справу передали на розгляд у суд.

 

Підсудна хоч і притримувалася в суді версії, що випадково знайшла наркотичне насіння, але щиро розкаялася, переконувала, що більше не матиме справи з наркотиками і т.д. Обираючи міру покарання, суд зважив на те, що підсудна вперше притягається до кримінальної відповідальності, має на вихованні двох малолітніх діточок і т.д.

 

За незаконне вирощування конопель берегівка одержала 3 роки позбавлення волі з призначенням їй іспитового терміну в один рік. Тобто суд застосував щодо неї умовне покарання, не пов′язане з реальним ув′язненням. Тож залишається лише сподіватися, що таке гуманне рішення Феміди піде молодій жінці на розум і вона займеться належним вихованням своїх діточок, а не наркотиками…

 

Володимир ПАВЛЮХ,

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.