За втручання прокуратури Закарпаття землі лісового фонду повернуто у власність держави

Ужгородською міжрайонною прокуратурою, за результатами проведеної перевірки, встановлено, що розпорядженням голови Ужгородської РДА, земельні ділянки лісового фонду в урочищі «Цеглівський ліс» передані в тимчасове користування комунальному підприємству, яке в свою чергу передало їх селянському (фермерському) господарству.

 

Дане розпорядження Ужгородською міжрайонною прокуратурою, оскаржено в судовому порядку до Господарського суду Закарпатської області. Проте рішенням суду у вказаному позові прокуратури відмовлено.

Як зазначив, Ужгородський міжрайонний прокурор Іван Цар, не погоджуючись з даним рішенням, прокуратурою подано апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду. В судовому засіданні, прокуратурою доведено, що судом першої інстанції, при розгляді даної справи неповно з’ясовано обставини, що мають значення для справи, а також не взято до уваги те, що вищевказаний договір та зазначені розпорядження голови Ужгородської РДА прийняті з порушенням вимог статей Земельного, Лісового, Цивільного кодексів України.

З урахуванням вказаного, колегія суддів Львівського апеляційного господарського суду дійшла висновку, про скасування рішення Господарського суду Закарпатської області та задоволення апеляційної скарги Ужгородського міжрайонного прокурора.

Відтак, землі запасу Тийглашської сільської ради Ужгородського району в урочищі «Цеглівський ліс», загальною площею майже 66 га повернуто у власність держави.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.