На Закарпатті митники знайшли "волину" в жителя ЄС

Сьогодні (28.02.13) в обід на митному посту «Ужгород» чопські інспектори попередили незаконне ввезення до України газового пістолета з 40 шт. набоями.

 

Рухаючись зі Словаччини до України на автомобілі марки «VOLVO XC60», 42-річний словак під час проходження митного контролю обрав «зелений коридор». Згідно ч. 5 ст. 366 Митного кодексу України обрання “зеленого коридору” вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України предмети чи товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

 

Проте митники з прикордонниками вирішили перевірити правомірність перетину іноземця через українсько-словацький кордон. Так, під час огляду бардачка в салоні іномарки виявлено предмет схожий на газовий пістолет з 40 набоями до нього чеського виробництва. Громадянин одразу визнав «знахідку» своєю власністю.

 

Тож, за порушення встановленого порядку проходження митного контролю в смузі «зелений коридор» та переміщення пістолета в обхід декларування, відносно словака складено протокол за ст.471 Митного кодексу України. Відтак виявлений газовий пістолет та набої до нього вилучено.

Джерело:Чопська митниця

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.