Жительку Рахівщини лоханули на 20 тисяч

Днями до Рахівського райвідділу міліції звернулася мешканка району та повідомила, що ще минулоріч її знайомий запропонував за грошову винагороду оформити кредит на суму 20 тисяч на її ім’я.

 

Довірлива жінка підписала пакет документів на отримання кредиту, віддала чоловікові кредитну картку та повідомила пін-код. Довго вона чекала на обіцяну винагороду, та в міліцію звернулася лише тоді, коли почала отримувати з банківської установи повідомлення про необхідність сплатити кредит, відсотки за користування і нараховану пеню за невчасне погашення кредиту…

 

--За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України «Шахрайство». Нажаль, такі випадки непоодинокі, сучасні шахраї навчилися входити в довіру, обдурювати людей навіть по телефону. Вони шляхом обману, по телефону, під приводом посилення заходів безпеки чи налаштування додаткових послуг , представляючись працівниками банку, отримували у потерпілих пін-коди платіжних карточок та коди послуг «зняття готівки без карточки», після чого, використовуючи вказану послугу «зняття готівки без карточки» за допомогою банкоматів незаконно заволодівали коштами потерпілих. Не надавайте номер банківської картки, на рахунку якої знаходяться ваші заощадження або номер кредитної картки. Ні в якому разі не називайте пін-код чи якісь інші таємні коди, які допоможуть шахраям здійснити свої злочинні наміри та загалом не будьте надто довірливими, щоб цим не скористалися недобросовісні люди», - застерігає Павло Маскалюк, перший заступник начальника Рахівського РВ УМВС.

 

Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.