За "вилов" риби, до кримінальної відповідальності

09.03.13р. близько 15.00 на р.Апшиця поблизу с.Грушево Тячівського р-ну вище залізничного мосту, було затримано громадянина Катринець В.В. (1990р.н.), що здійснювали вилов риби використовуючи "сітку-павук".

На момент затримання у порушника виявлено: 64 шт. підуста, 6 шт. головня, 1 карась, 1 верховодка та 2 шт. "андруги-ялець європейського" (занесений до Червоної книги України).

За фактом викритого порушення, враховую та суму завданих збитків - 3963 грн. і наявність в улові Червонокнижних видів матеріали готуються для направлення в прокуратуру області для відкриття кримінального провадження.

 

Оглядаючи прилеглу місцевість до місця порушення інспектори рибоохорони виявили, ще одного порушника із "сіткою-павуком" котрий переховувася в кущах.

Затриманий виявився мешканцем с.Грушево гр..Куцин М.М.(1984р.н.). І хоч риби у нього не виявлено, на нього було складено протокол за за ст..85 ч.4 КУпАП для направлення в суд (санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 грн. з конфіскацію знарядь лову). "Сітку-павук" вилучено до вирішення справи у судовому порядку.

 


ЗАКАРПАТТЯРИБООХОРОНА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.