Міліція Мукачева протидіє не легальній продажі квітами

З початку березня в Україні відбувається масова торгівля рідкісними видами ранньоквітучих, занесених до Червоної книги рослин. На виконання вимог Законів України “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про рослинний світ” та “Про Червону книгу України” працівники Мукачівського міського відділу міліції спільно з представниками екологічної інспекції проводять в ці дні операцію “Первоцвіт”.

 

В ході операції перевіряється дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньоквітучих рослин на території Мукачівщини та здійснюються перевірки у місцях продажу рідкісними видами ранньовесняних червонокнижних видів рослин.

 

Під час проведення рейду дільничними інспекторами Мукачівського відділу міліції найбільше порушників, які торгували рідкісними квітами, було виявлено у центральній частині міста та на так званому «зеленому» ринку. Так, дільничними інспекторами складено 7 протоколів, які було направлено до суду для розгляду справ про адміністративне правопорушення.

 

Варто нагадати, що діюче законодавство передбачає суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги України, або збір яких на території області, й зокрема Мукачівщини, заборонено.

 

 

 

Наталія Машіко

 

Мукачівський МВ УМВС

 

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.