СБУ Закарпаття затримала розкрадачів дизельного палива (ФОТО)

Служба безпеки України припинила протиправну діяльність мешканців Закарпатської та Львівської областей, які шляхом несанкціонованої врізки в трубу магістрального продуктопроводу розкрадали дизельне паливо. Зловмисники перекачували сировину через спеціально прокладену під землею саморобну систему трубопроводів довжиною майже 3 кілометрів.

Управління СБУ в Закарпатській області не тільки викрило злочинну схему, а й попередило можливе виникнення надзвичайних ситуацій та завдання шкоди екології, оскільки саморобний трубопровід, прокладений зловмисниками, проходив уздовж залізничної колії сполученням «Солотвино-Львів», під автодорогою державного значення «Ужгород-Перечин» та по дну річки Уж.

Оперативники з’ясували, що викрадене з труби дизпаливо закачувалося до схованих у землі ємностей об’ємом приблизно 150 тисяч літрів, а звідти його вивозили вантажівками та реалізовували на території області.

6 березня ц.р. на околиці с. Кам’яниця Ужгородського району на приватній території біля приміщення колишньої пилорами співробітники СБУ затримали «на гарячому» чотирьох зловмисників безпосередньо під час перекачування викраденого палива до вантажівки, кузов якої був обладнаний саморобною металевою цистерною. На місці вчинення злочину правоохоронці виявили понад 70 тисяч літрів викраденого дизпалива на суму понад 600 тисяч гривень.

Дані про факт вчинення кримінального правопорушення слідчі УСБУ в Закарпатській області внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.292 Кримінального кодексу України. Вилучене дизпаливо, інші речові докази, затриманих осіб передано органам міліції для подальшого ведення досудового розслідування.

 


Прес-центр СБ України

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.