Нагірний став на "лижі"?

Хустським міжрайонним прокурором подано клопотання до Хустського районного суду про дозвіл затриманння підсудного (Нагірного) з метою його приводу для участі у судовому засіданні ( ст.188 КПК - клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу).

 

Також, прокурором дано доручення органам внутрішніх справ щодо встановлення місцезнаходження Нагірного та забезпечення його примусового приводу на судове засідання, що відбудеться 28 березня.

Ще раніше Хустська міжрайонна прокуратура направила запити в усі лікувальні установи (на зразок Берегівської психіатричної лікарні) про можливе проходження лікування даної особи у них. Відповіді на даний час не отримано.

До того ж, Хустським міжрайонним прокурором вже направлено відомості про Нагірного у Держприкордонслужбу, для унеможливлення його виїзду закордон.

Нагадаємо, що 25 березня 2013 року у приміщенні Хустського районного суду відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно Павла Нагірного, якому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч.3 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони

спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років).

Перед судовим засіданням захисниками обвинуваченого заявлено клопотання про проведення судового розгляду за відсутності Нагірного, яке судом задоволено. За результатами підготовчого засідання суд ухвалив продовжити дію раніше обраного запобіжного заходу та призначити клопотання про застосування до Нагірного примусових заходів медичного характеру до розгляду у відкритому судовому засіданні.

 

«Наша позиція принципова – Павлу Нагірному не уникнути відповідальності, прокуратурою вживаються усі заходи для забезпечення його присутності в суді» - наголосив Хустський міжрайонний прокурор Іван Кайло.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.