57 мешканців Рахівщини стоять на обліку в міліції за насильство в сім’ї

Часто першою особою, яка спілкується з жертвою насильства в сім’ї, є дільничний інспектор міліції. Крім припинення самого насильства, профілактичної роботи з кривдником, інших дій, які він виконує згідно зі своїми професійними обов’язками, дільничний інспектор надає, виходячи з конкретних обставин, й іншу допомогу жертві насильства. Правоохоронці пояснюють потерпілим, як порушено їхні права і в який спосіб вони можуть себе захистити.

 

-З початку року на Рахівщині на сімейно-побутовому ґрунті було вчинено 10 злочинів, -- повідомляє заступник начальника Рахівського райвідділу міліції Мирослав Вішован. – Це в основному злочини по ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та ст.129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Винесено 25 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї, складено 26 адміністративних протоколів. Також складено 4 адміністративних протоколи стосовно осіб, які здійснювали хуліганські дії на дискотеках.

 

Нині на обліку в дільничних інспекторів міліції Рахівщини перебувають 57 осіб, що здійснюють насильство в сім’ї. За час проведення профілактичних заходів виявлено та поставлено на облік ще 13 осіб.

 

Щодо запобігання й протидії насильству в сім’ї, працівники міліції дають громадянам такі рекомендації, як діяти в критичних ситуаціях. Передовсім не провокуйте своїми діями особу на вчинення неадекватних вчинків; намагатися уникати суперечок на кухні, у ванній кімнаті та інших місцях, де є гострі та ріжучі предмети;

 

заздалегідь знайдіть місце, куди можна піти, щоб перечекати небезпеку. Якщо ж конфлікту уникнути не вдалось, у разі виникнення обставин, які загрожують вашому життю чи здоров’ю - не зволікайте з викликом міліції за номером 102.

 

 

 

Віра Ключівська,

Рахівський райвідділ міліції

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.