Нагірний в міжнародному розшуку

 Прокуратура з’ясувала, що Павло Нагірний не потребує подальшого лікування, тому його судитимуть на загальних підставах. 

Хустською міжрайонною прокуратурою отримано офіційну інформацію з Берегівської обласної психіатричної лікарні про те, що Павла Нагірного виписано з лікарні. Згідно відомостей, наданих лікарями до прокуратури, стан здоров’я Нагірного суттєво покращився.

Згідно ст. 513 Кримінального процесуального кодексу України в разі видужання особи або змін у стані її здоров’я, внаслідок яких відпала потреба у застосуванні примусових заходів медичного характеру, суд постановляє ухвалу про закриття провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру, а органи досудового розслідування зобов’язані здійснювати кримінальне провадження у загальному порядку.

Відтак, суд вже задовольнив клопотання Хустської міжрайонної прокуратури про повернення справи для розслідування в загальному порядку та закриття провадження щодо застосування до Нагірного примусових заходів медичного характеру. Відповідно, за фактом ДТП буде здійснено досудове розслідування в загальному порядку, встановлення місця знаходження Нагірного, вжито заходів щодо притягнення особи до відповідальності та відбуття покарання згідно з санкцією ст. 286 ч.3 КК України.

До того ж, сьогодні прокуратура отримала офіційну інформацію від Держприкордонслужби про те, що Нагірний вже перетнув державний кордон України. Відтак, слідчим негайно вноситься клопотання до суду про зміну йому запобіжного заходу на тримання під вартою та оголошується його в міжнародний розшук.

Після того, як Нагірного знайдуть та екстрадують в Україну, його судитимуть на загальних підставах.

Слід зазначити, що строк давності притягнення до кримінальної відповідальності у даному випадку складає 10 років.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.