На Закарпатті затримано громадян Шрі-Ланки та Сомалі (ФОТО)

Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону затримали чергових «шукачів щастя», які намагались у незаконний спосіб подолати українсько-словацький кордон. Зупинили «мандрівників» охоронці кордону відділу «Стужиця», що у Великоберезнянському районі.

Прикордонний наряд, який патрулював ділянку, за кількасот метрів помітив світло двох ліхтариків, які явно рухались в сторону державного кордону. У результаті проведених заходів з пошуку правопорушників, оперативна група, на підступах до державного рубежу виявила 6 невідомих осіб – п’ятеро чоловіків та одну жінку. Як буває, зазвичай, жоден із затриманих правопорушників документів, які б могли посвідчити їх особу не мали, а прикордонникам вони відрекомендувались громадянами Еритреї. Представники країни з узбережжя Червоного моря пояснили, що слідували до Словацької Республіки. До того ж, зі слів затриманих, четверо з них ще не досягли 18-річного віку.

Враховуючи стан погодних умов та наявність снігового покриву на ділянці кордону, даним представникам африканського континенту пощастило, що вони не отримали переохолодження, як це було з громадянами зі Шрі-Ланки та Сомалі. Нагадаємо, тоді прикордонники надавали необхідну допомогу, щоб врятувати незаконних мігрантів від обмороження.

Наразі, правопорушників доставлено до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.


Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.