Аферисти продовжують розвидити закарпатців

Останнім часом одним із видів шахрайств стали так звані телефонні афери. Зловмисники діють за дуже простою схемою. Телефонують абоненту та кажуть, що його близька людина скоїла кримінальний проступок та потрапила до міліції.

 

Аби уникнути проблем із законом, пропонують перерахувати значні кошти на запропонований рахунок. Коли необачна жертва перераховує зазначену суму, аферисти, відключивши телефон, зникають. Від рук саме таких пройдисвітів ледь не постраждала і 27-річна жителька Ужгорода.

 

Обідньої пори до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції звернулася 26-річна місцева жителька Ольга. Жінка розповіла правоохоронцям, що ледь не стала жертвою злочину. Виявилося, того дня на мобільний телефон Ольги зателефонував невідомий чоловік. Він телефонував із невизначеного номера і сказав, що вирішується питання про не притягнення до кримінальної відповідальності її чоловіка.

 

За «вирішення питання» невідомий став вимагати перерахувати 8000 гривень на номер рахунку. Через кілька хвилин Ольга зателефонувала чоловікові, з яким дійсно був відсутній зв’язок. Згодом, дозвонившись до чоловіка, жінка одразу розповіла про дивний телефонний дзвінок. На що здивований чоловік не міг нічого відповісти, адже ні до якої кримінальної відповідальності не притягався. В нього лише розрядився телефон, та й знаходится він у відрядженні. Лише тоді пані Ольга зрозуміла, що ледь не стала жертвою «телефонного шахрая».

 

Міліціонери радять в таких випадках не поспішати, а приймати зважені рішення. Для початку, бути більш обережними, не довіряти незнайомцям і перш ніж перерахувати гроші невідомо кому, потрібно спробувати з'ясувати, де знаходиться наразі близька людина, за порятунок якої у вас просять винагороду. Задля цього необхідно одразу ж зателефонувати за номером «102» або прийти до відділку міліції.

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.