На Іршавщині затримано браконьєра (ФОТО)

19.04.2013 року, державними інспекторами Закарпаттярибоохорони під час проведення рибоохоронного рейду на водосховищі "Горбок" у Іршавському районі, було помічено 2-х осіб, котрі використовуючи саморобний плавзасіб вибирали з води сітку-плутанку.

При затриманні одному із порушників вдалося втекти. Інший затриманий виявися мешканцем с.Пасіка Свалявського району гр..Радик О.В (1984р.н.), котрий спільно із своїм родичем мешканцем с.Дунковиця (той , що втік) у незаконний спосіб на нерестилищі виловили 93 шт. карася, загальною вагою понад 10 кг.

Під час затримання порушники вчинили фізичний спротив та намагалися натравити на інспекторів рибоохорони собаку, а тому на місце події були викликані працівники Іршавського РВ УМВС.

За фактом грубого порушення Правил рибальства-браконьєрство на порушника складено протоколи адміністративного правопорушення по ст..85 ч.4 КУпАП для направлення в Іршавський районний суд (санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 грн. з конфіскацію знарядь лову, риби та відшкодуванням завданих збитків на суму 1 850 грн.).

 

Управління Закарпаттярибоохорона наголошує, що державні інспектор рибоохорони віднесені до категорії працівників правоохоронних органів, а відповідно підпадають під захист держави.

Інспектори рибоохорони мають право застосовувати спец. засоби та вогнепальну зброю у тому числі і для відбиття групового та збройного нападу на інспекторів з метою звільнення осіб, затриманих за браконьєрство і незаконне добування ресурсів тваринного і рослинного світу, а також - для знешкодження тварин, які загрожують життю і здоров'ю громадян або інспекторів.

 

 


Закарпатрибоохорона

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.