В Берегові засуджено неповнолітнього "наркобарона"

Вироком Берегівського районного суду Закарпатської області до 5 років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну в півтора року засуджено 17-річного жителя Берегова. Цей 10-класник місцевої школи незаконно вирощував та збував марихуану, на чому й попався міліції.

 

Як зізнався сам юнак, він знайшов вдома у своєї матері в селі насіння конопель, яке вирішив висіяти на околиці Берегова неподалік від місцевої автозаправки. З насіння виросло 13 рослин, які юний наркоділок дбайливо доглядав: підливав, розпушував грунт, вищипував бур′ян тощо.

 

Коли рослини виросли до півметра у висоту, юнак з двох стебел зібрав наркоурожай. Висушивши й подрібнивши листя, одержав готову до вживання марихуану, частину якої сам же й скурив, а решту вирішив продати своїм приятелям з метою заробити на цьому.

 

Одного дня в місті Берегово мав відбутись концерт, на який підліток вирішив сходити, але не мав грошей на квиток. Згадавши за наявну в нього марихуану, хлопець зателефонував своєму знайомому й запропонував придбати в нього три грами «травки» за 200 гривень.

 

Зустріч юнаки запланували в одному з розважальних закладів міста. Як справжній конспіратор, юний наркоділок телефонував покупцю з чужого телефона, дорогою пильно видивлявся, чи не слідкує за ним міліція… Однак всі ці заходи безпеки йому не допомогли—після збуту за 200 гривень трьох грамів марихуани школяра затримали працівники міліцейського відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, які вже тривалий час його оперативно розробляли. Гроші й наркотики було вилучено, стосовно десятикласника міліція порушила кримінальну справу одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.310 ч.1 (незаконний посів конопель) і ст.307 ч.2 (незаконний збут марихуани).

 

Після завершення розслідування кримінальну справу передали на розгляд в суд. На суді підсудний щиро розкаявся, переконував, що більше ніколи не матиме справи з наркотиками, просив суворо його не наказувати. Зваживши на юний він підсудного і на те, що він вперше притягається до кримінальної відповідальності, суд обмежився щодо фігуранта справи умовним покаранням.

 

За незаконний посів і збут марихуани 17-річний житель Берегова отримав 5 років позбавлення волі з призначенням йому півторарічного іспитового терміну. Якщо за цей час засуджений не вчинить новий злочин, то уникне тюрми. Він також повинен з′являтися для реєстрації в орган кримінально-виконавчої інспекції й повідомляти їй про зміну свого місця проживання.

 

 

 

Сектор зв′язків із громадськістю

УМВС України в Закарпатській області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.