І в злагоді, і в мирі

Наш поліетнічний край є взірцем мирного співіснування представників багатьох нацменшин та людей різного світогляду й віросповідання. За свою історію Срібна земля побувала у складі різних держав, внаслідок чого ми маємо неповторні пам'ятки кельтського та дакійського періодів, 800-літнього угорського панування, середньовічні культові споруди й унікальні дерев'яні храми, залишки замків і західноєвропейську архітектуру. А найголовніше – ми не уявляємо свого існування без цього культурного розмаїття й особливо дорожимо миром і злагодою в нашім спільнім домі.

Саме такі принципи сповідує своєю творчістю камерно-інструментальний ансамбль «УГОРСЬКІ МЕЛОДІЇ» Закарпатської обласної філармонії. Попри те, що колектив орієнтований на популяризацію, насамперед, музики угорських композиторів та місцевого угорського фольклору, своєю новою програмою ансамбль хоче показати багатство полікультурного життя Закарпаття і вшанувати пам'ять всіх, хто відстоював незалежність свого народу.

Отже, 27 березня 2014 року о 18.30

КАМЕРНО-ІНСТРУМЕНТАЛЬНИЙ АНСАМБЛЬ

«УГОРСЬКІ МЕЛОДІЇ» («MAGYAR MELÓDIÁK»)

Запрошує вас на програму

"І В ЗЛАГОДІ, І В МИРІ"

У складі колективу: Анатолій ШТЕФКО (художній керівник, 1-а скрипка), Алла Штефко (2-а скрипка), Володимир Ігнатьо (альт), Володимир Шулик (кларнет), Андрій Свид (контрабас, вокал), лауреати міжнародних конкурсів Діана Гавата (віолончель) та Оніко Нодь (вокал), народна артистка України Клара Лабик (вокал), Анжеліка Гербер (вокал, цитра), танцювальний дует у складі Андреї та Іштвана Балінтів. Ведуча – Габріела Кіш.

До концерту ввійдуть твори З.Кодая, Д.Задора, І.Мартона, М.Попенка, Дж.Віліємса, П.Кочо, угорські, українські, словацькі народні пісні та мелодії, уривки з оперети. Своєю новою програмою артисти ансамблю мають на меті вшанувати 200-річчя з дня народження Шевченка, а також пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх, хто в різні часи боровся за свободу й незалежність. Пам’ятаймо, за що гинули наші герої, цінуймо й оберігаймо мир на своїй землі!

 

 

Підготувала Таїсія Грись

Анонс Закарпаття

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.