Вчетверте у Виноградові пройшов літературний форум "Карпатський пегас" (ФОТО)

Головні події відбулися 22 серпня - у першу чергу мова йде про презентації нових книжок. Тим більше, що рік для Виноградова як літературної столиці був досить «урожайним», пише "Голос Карпат".
Учасниками Всеукраїнського фестивалю стали як відомі українські письменники, так і молодші літератори - письменник, видавець, народний депутат кількох скликань Володимир Шовкошитний, поет Олександр Косенко, літературознавець і поет Євген Баран, поетеса Мар яна Ангелова, відомі читачам закарпатці Іван та Наталка Ребрики, Василь Густі, Сергій Федака.


Головні події відбулися 22 серпня - у першу чергу мова йде про презентації нових книжок. Тим більше, що рік для Виноградова як літературної столиці був досить «урожайним». За «звітний період», зокрема, появилася унікальна книга Юлії Драгун «Ой віночку з барвіночку». Юлія Юріївна виступила не лише як записувач усної народної творчості, але і як оповідач і це принесло читацький успіх книзі. Напередодні форуму Юлія Драгун представила нове видання - повість "Бути щасливою - це доля". Наприкінці минулого року Юлія Драгун стала лауреатом Міжнародної премії ім. Миколи Сингаївського.


Михайло Чухран – метр закарпатського гумору. Своєю новою книгою «Фейсбучні фіглі» він знову поставив найвищу планку в своїй жанровій царині.

«Трикутник». Таку назву має поетична збірка Світлани Кедик, Валентини Костьо і Здени Тесличко. Щоб послухати поезію «Трикутника», їх запрошували читачі Ужгорода, Мукачева, Хуста…

Ромський прозаїк Микола Бурмек-Дюрі – автор першого в Україні роману про життя і побут своєї общини. Називається книга «Щоденник молодого рома-мандрівника». Але сам твір цікавий не тим, якої національності автор, а живим, невигаданим і точним поглядом на сучасне життя. На підході - друга прозова книга.

Відомий своїми історичними нарисами дослідник Іван Біланчук випустив солідне дослідження про село над Тисою.

На "Пегасі" була предсталена автобіографічна книга

Івана Корчинського "Дороги, які нас обирають".


З відкриттям фестивалю збігається видання двох поетичних книжок Василя Горвата - поеми "Полювання на сина"(Ужгород. "Гражда") і збірки "Зірки впритул" (Київ. "Український пріоритет")


Чотири роки підряд Виноградів робить важливий внесок, щоб підтримати творчу молодь краю, говорить з приводу фестивалю один з ініціаторів Святослав Гал. Ми змогли створити творчу площадку для спілкування. Цього року Виноградів підтримав видання двох авторів, а тим часом започаткована творча співпраця професійних письменників з поетичною спільнотою "Креденц сміху". Тож на наступному, пятому святі творчості " хлчемо презентувати цікавий одноіменний альманах.

Учасники Пегасу взяли участь у святкуванні дня прапора, а 24 серпня традиційно піднімаються на вершину Говерли.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.