На Іршавщині кіностудія ім.О.Довженка знімає історичний фільм

Нещодавно на Київській кіностудії ім.О.Довженка розпочали знімати кінострічку «Іван Сила». Фільм про циркового артиста та найсильнішу людину світу свого часу Фірцака­-Кротона.

Нині зйомки проходять уже на рідній Кротону Іршавщині. Зокрема, біля села Імстичово. Зі слів голови ГО «Боржавська ініціатива» Дениса Добри, тут фільмували кілька сцен. В одній із них фігурує раритетний ГАЗ­51, який застряг у кюветі. Іван Фірцак, а точніше, актор Сергій Романюк, який грає його в старші роки, власноруч витягає автівку звідти. У цьому селі також винаймали будинок, щоб знімати дитячі роки силача. Натомість у рідних Кротону Білках знімали епізоди у хаті, де колись він жив. Відтак кіногрупа радо фотографувалася біля пам’ятника Кротону, який відкрили кілька років тому.

Зніматимуть «Івана Силу» також в Ужгороді, Чернівцях, Львові та Києві. «Коли ми приїхали в Ужгород, то побачили, що локації там просто неймовірні. Подекуди лежить ще кайзерівська бруківка! А на будинках – чеські назви», — розповідає режисер стрічки Віктор Андрієнко. Вперше у ролі актора виступить Василь Вірастюк – він гратиме суперника Івана Сили. Задіяні також Наталя Сумська, Богдан Бенюк, Лесь Задніпровський.

Фільм має з’явитися у прокаті вже на початку березня наступного року.


Автор:Оксана ШТЕФАНЬО

Фото:Дениса ДОБРИ

Джерело:"Новини Закарпаття"

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.