У Виноградові виступив оркестр народних інструментів (ФОТО)

Це було помпезно, аристократично і по-християнськи – не шкодуючи хвалебних слів, таку високу оцінку виступу оркестру народних інструментів Віктора Марушки у Святоуспенському храмі дав декан Виноградівського району о. Мирослав Сипко. 

І разом із глядачами-прихожанами заспівав здравицю оркестрантам, аби розпочата ними добра справа мала продовження і в наступні роки. А оскільки концерт у церкві відбувався 13 січня, якраз перед старим Новим роком, то вітання приймали ще й Василі та всі причетні до цього імені.

Утім, це було справжнє свято для всіх, хто у цей день мав нагоду насолоджуватися живою різдвяною музикою у виконанні професійних майстрів – викладачів Виноградівської дитячої школи мистецтв імені Бели Бартока.

Оркестр відомого в краї маестро Віктора Марушки давно має добру славу і заслужене звання народного. Та, здається, саме зараз він перебуває на вершині майстерності. Наче заворожені чарівною диригентською паличкою, скрипки, флейти, баяни, віолончель, контрабас і новенькі цимбали в руках віртуозів видають нагора дивовижну гармонію мелодій.

Приємно вражає широкий творчий репертуар колективу. Хоч на концерті у церкві звучала переважно різдвяна музика, проте її стильовий діапазон і географія дуже різні. Це і народні католицькі, і українські колядки, інструментовані для оркестру його керівником, і «Щедрик» Миколи Леонтовича, що став візитівкою американського Різдва. Оваціями сприймалися публікою «АВЕ, Марія», написана на мотиви молитви, «Адажіо» італійця Альбіноні та мелодія до фільму Параджанова «Тіні забутих предків», створена класиком української музики Мирославом Скориком. Веселого настрою слухачам додали гумористичні п’єси американця Андерсона. А загалом під час концерту, що, здавалося, минув на одному подиху, оркестр виконав до півтора десятка українських і зарубіжних музичних творів.

До загальної картини музичного свята слід додати ще й чудову акустику, красу інтер’єру , тепло і затишок головного греко-католицького храму Виноградова. Такими складовими повинен характеризуватися і концертний зал, про який давно мріють численні любителі музики у місті та районі.

 

 

 

 

 

 

 

Василь Кіш, Новини Виноградівщини

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.