Українську короткометражку Ядерні відходи покажуть на кінофестивалі у Роттердамі

На Роттердамському кінофестивалі, який пройде з 23 січня по 3 лютого 2013 року, покажуть фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького

 

Один з головних європейських кінофорумів оголосив офіційну програму. У списку учасників короткометражної програми Спектрум був заявлений фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького Ядерні відходи.

 

У 2011 Слабошпицький представив у Роттердамі свою гучну короткометражку Глухота, і тепер знову бере участь у Спектрумі, цього разу з фестивальним хітом 2012 Ядерні відходи.

 

23-х хвилинний фільм про чоловіка і жінку із чорнобильської зони відчуження, вразив голландських відбірників: "сумний і дає надію ... ефектний, аскетичний, але також фільм, який хвилює ... красивий, стриманий і зворушливий ..." - це цитати із рецензій на офіційному сайті кінофоруму.

 

У секції Спектрум збирають найкраще, що було створено в авторському кіно за останній рік у повному і короткому метрі. У цьому році серед головних світових прем'єр у секції Спектруму - нові роботи Бернардо Бертолуччі, Ульріха Зайдля, Олів'є Ассайяса, Хідео Накаті.

 

Міжнародний кінофестиваль у Роттердамі відкриває фестивальний сезон в Європі і є фестивалем класу А, поступаючись лише Берліну, Каннам і Венеції.

 

Відкриється фестиваль 23 січня 2013 в Роттердамі фільмом Майстер Пола Томаса Андерсона. Фільмом закриття 3 лютого стане нова стрічка Пак Чхан-ука Стокер про Брема Стокера.

 

Нагадаємо, стрічка Ядерні відходи Мирослава Слабошпицького в серпні 2012 року завоювала Срібного леопарда на 65-му ювілейному Міжнародному кінофестивалі в Локарно, а у вересні отримала Гран-прі фестивалю Кіношок у Росії.

 

Фільм знятий у Чорнобилі та Прип'яті в березні 2012 року. "Це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють у зоні відчуження," - розповів Слабошпицький, який не вперше представляє країну на престижному кінофестивалі - раніше він брав участь у Берлінському кінофестивалі: з фільмами Діагноз у 2009 році та Глухота в 2010-му.

 

Українці могли побачити короткометражку Ядерні відходи в альманасі Україно, Ґудбай.

 

Корреспондент.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.