Ужгородка Аліна Симкович перемогла на Міжнародному гончарському фестивалі в Опішній (ФОТО)

Цьогоріч, аби показати свій талант в образотворчому і прикладному мистецтві на Полтавщині зібралися понад сто учасників з 6 країн: України, Росії, Молдови, Румунії, Білорусі та Болгарії.

 

Закарпаття представила випускниця Ужгородського коледжу культури і мистецтв Симкович Аліна. Учора дівчина здобула перемогу в секції «Образотворче мистецтво» у своїй віковій категорії. ЇЇ робота неабияк вразила журі, і отримала почесне перше місце. Зараз дівчина саме повертається додому.

Нагадаємо, Симкович Аліна стала єдиним учасником із Закарпатської області. Аби взяти участь в конкурсі, дівчина попередньо надсилала показову роботу, яка стала однією з кращих за версією журі. У 2010 році дівчина вже здобула перемогу на цьому фестивалі, Алінину роботу з глини визнали найкращою.

VІ Міжнародний молодіжний гончарський фестиваль – вивірена часом форма творчого спілкування молодих талантів, формування творчих художніх здібностей дітей та молоді на основі національно-культурних традицій; важливий засіб співробітництва юних мистців України; спосіб примноження духовних надбань української культури.

Його організаторами є: Міністерство культури України, Державна спеціалізована художня школа-інтернат І-ІІІ ступенів "Колегіум мистецтв у Опішному”, Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

Мета Фестивалю: залучення до заняття гончарством та до вивчення історико-мистецьких досягнень гончарства школярів, молоді; розвиток традицій гончарства, популяризація дитячої художньої творчості.

 

 

Мукачево.net


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.