Закарпатський народний хор виступив перед президентом Хорватії (ФОТО)

З 21 по 28 червня Заслужений академічний Закарпатський народний хор побував з концертами в Республіці Хорватія, де виступив в містах Рієка та Загреб з духовною програмою на фестивалі духовної музики.

 

Програма перебування включала виступ в храмі Успіння блаженної Діви Марії. Спільна літургія за участі глави греко-католицької церкви Хорватії, Боснії та Словенії єпископа монсеньйора кир Ніколи Кекіча. 26 червня відбулася зустріч колективу з президентом Республіки Хорватія паном Івом Йосиповичем в його резиденції в Загребі, де Закарпатський хор виконав для президента твори з «золотого» фонду колективу. Під час дружньої бесіди президенту було презентовано нещодавно випущене видання «Закарпатський народний хор. Зустріч пройшла в за участі посла України в Хорватії пана Олександра Левченка та головного посла Республіки Хорватія Андрея Карафіліповича, представників дипломатичного корпусу та голови культурного товариства русинів-українців «Рушняк» Володимира Провчі. Закарпатський народний хор – це перший закордонний колектив, що його президент Хорватії приймав у своїй резиденції. Президент висловив подяку художньому керівнику та головному диригенту колективу Наталії Петій-Потапчук за високий професійний рівень Закарпатського хору та відзначив важливу роль колективу в зміцненні дружніх культурних зв’язків між нашими країнами.

 

На завершення зустрічі з президентом хор виконав твір хорватського композитора Івана Заяца. Замість встановлених протоколом 30 хвилин, президент спілкувався з артистами хору вдвічі довше.

 

Під час перебування в Хорватії відбулася зустріч колективу в посольстві України в Хорватії та концерт духовної музики в церкві Кирила і Мефодія в Загребі, на якому були присутні глава греко-католицької церкви Хорватії, Боснії та Словенії єпископ монсеньйор кир Нікола Кекіч, посол України Олександр Левченко, посол Андрей Карафіліпович, голови культурних товариств України в Хорватії.

 

Поїздка хору в Хорватію була приурочена до 16-тої річниці дня Конституції в Україні та 400-ліття створення греко-католицької церкви Хорватії і відбулася за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мирослав Петій, завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва ООМЦК

Закарпаття онлайн

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.