Олег Короташ читав вірші студентам

Студенти Інституту іноземної філології УжНУ слухали поезії відомого поета йперекладача ОлегаКороташа. Він приїхав до Ужгорода з презентацією нової книжки «Поет без імперії». У рамках всеукраїнського туру письменник планує відвідати усі обласні центри і розпочав презентації саме із Закарпаття.

Олег Короташ належить допоколіннядев’яностиків у сучасній українській літературі. Автор відносить себе до метафізичної школи. Два роки назад він приїжджав до Ужгорода з презентацією попередньої книжки. Студентам УжНУ зізнався, що для будь-якої аудиторії може бути й незрозумілим, оскільки пише силаботонікою. А сучасна література частіше уникає цієї форми, ніж звертається до неї.

До нової збірки ввійшло 50 віршів, у тому числі 10 поезій, вибраних читачами з попередніх книжок. Книга вийшла друком у львівському видавництві «ПАІС». Олег Короташ наводить чимало прикладів стосунків письменника й імперії. Вважає, що в новій збірці вмістив знання про це, намагався осмислити складний процес. Саме тому книжка називається «Поет без імперії».

Письменник зачитав студентам вірші з нової збірки і відповідав на питання. Олег Короташ добре знайомий з Михайлом Рошком, директором Інституту іноземної філології. Тож під час презентації зачитав улюблений вірш Михайла Рошка - «Нашіптування». Написаний ще у 2008 році він теж увійшов до збірки «Поет без імперії». Наприкінці презентації можна було придбати нову книжку з особистим підписом автора.

 

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.