У мукачівському замку відбулася виставка одеських художників (ФОТО)

На виставці митців, котрі обоє є членами Національної спілки художників України, були представлені живописні та графічні роботи написані протягом 1971- 2012 років. На жаль присутнім на відкритті виставки зміг бути тільки Микола Ворохта.

Тематика творів Миколи Ворохти є досить широкою: від традиційних гірських і морських пейзажів до новаторських робіт з використанням нетрадиційних технік і матеріалів; від живопису – до авторської графіки; від абстрактного мистецтва – до творів у жанрі сюрреалізму. Не зважаючи на те, що більшу частину життя художник прожив за межами нашого краю, в творах митця чітко прослідковується  вплив Закарпатської школи художників. Микола Ворохта, уродженець Рахова, з 70-х років минулого століття переїхав до Одеси де до 1997 року працював викладачем кафедри малюнку і живопису архітектурного інституту Одеської державної архітектурно-будівельної академії. Але навіть за межами Срібної землі, митець не забував про рідний край: багато його картин саме на закарпатську тематику. 

На виставку завітав заступник міського голови Михайло Лабош, котрий привітав митця з відкриттям виставки, та відзначив його високу майстерність, а також подарував Миколі Ворохті книжку «Мукачево – міста відкритих сердець» на згадку про місто над Латорицею.

 

 

 

 

 

Автор: Степан Крьока

Джерело:mukachevo.net
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.