Цигани засмічують Закарпаття

Як вже повідомлялось , сьогодні відбулось чергове засідання Мукачівського міськвиконкому, де разом з іншими питаннями заслухали звіт про роботу інспекції по благоустрою управління міського господарства.

Традиційно, болючими питаннями будь-якого міста є проблеми свідомого забрудення навколишнього середовища місцевими жителями.

У своєму звіті перед членами виконкому, начальник управління міського господарства Мукачева Віталій Гільтайчук розповів про заходи, які були зроблені міською владою спільно з іншими організаціями, такими як "AVE Мукачево", щодо зачистки та блаоустрою території міста.

Окрім цього, начальник управління додав, що за останнє півріччя були складені 24 адмінпротоколи, на загальну суму близько 15.000 гривень. Не обійшли стороною й проблеми несанкціонованих сміттєзвалищ, яких нарахували та ліквідували 19.

Віталій Гільтайчук наголосив, що така проблема сформувалась через відходи життєдіяльності ромського населення міста, яке на своїх підводах вивозинь і викидує куди попало тверді побутові відходи. Тому, разом з міським головою, дійшли рішення повідомити представників правоохоронних органів у сприянні боротьбі з незаконним вивозом сміття ромами, та порееомендували прийняти відповідні міри.

За словами міського голови Золтана Ленд'єла, потрібно підвищити санкції та відповідальність за такі вчинки, які людина виконує свідомо і забруднює навколишнє середовище.

У засіданні міськвиконкому взяв участь й начальник управління освіти Мукачева Михайло Мотильчак, який повідомив присутніх про зміну статусу Мукачівської ЗОШ №16 на спеціалізовану школу. До слова, керівництво міста всіляко лобіювало проведенння осінніх канікул для школярів, через що мукачівські дітлахи вже від учора перебувають на відпочинку.

Мукачево.net

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.