На Рахівщині розшукали зниклих в горах туристів

Упродовж доби в Карпатах закарпатські рятувальники надавали допомогу травмованим та заблукалим туристам.04 лютого о 15:20 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття повідомили, що в районі гори Грегіт Рахівського району під час проходження туристичного маршруту заблукало двоє громадян. Окрім цього один із туристів травмувався. Згодом у нього діагностували перелом нижньої кінцівки.

Для надання допомоги на спецавтомобілі вирушили 5️ фахівців гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина. О 17:00 туристів було знайдено. Після надання першої невідкладної медичної допомоги їх доправили до с. Лазещина, де потерпілого передали родичам.

Також 4 лютого о 16:45 закарпатським рятувальникам повідомили, що під час проходження туристичного маршруту в районі г. Піп Іван Рахівського району зірвалися в прірву двоє туристів. Про це рятувальників повідомила третя учасниця групи. Туристи подорожували зі сторони Івано-Франківської області. На пошуково-рятувальні роботи вирушило 15 рятувальників гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП У ДСНС України у Закарпатській області та 5 одиниць техніки, а також на підмогу залучалися колеги із сусідньої Івано-Франківської області.

О 05:10 5 лютого рятувальники зустріли людей та супроводили їх до безпечного місця. Медичної допомоги вони не потребували, повідомили в УДСНС.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.