Небезпечні пляжі Закарпаття (ВІДЕО)

Центр громадського здоров’я МОЗ опублікував перелік з 96 пляжів які є небезпечними для купання. Ці пляжі визнано небезпечними на основі досліджень, які проводилися 15-21 червня.Згідно інформації на Закарпатті є 6 небезпечних пляжів, чотири з яких знаходиться у Мукачево. У всіх пляжів перевищений індекс ЛКП (лактопозитивні кишкові палички).

Небезпечно купатися у місті Перечин на річці Уж. Там у місці для купання «Залив» рівень ЛКП становить 70 000, а отже у чотирнадцять разів перевищує норму.

Слід зазначити, що допустимий рівень ЛКП становить до 5 000.
Небезпечним є і місце для купання «Дичка», яке знаходиться у селі Ворочово у Перечинському районі. Цей пляж також знаходиться біля річки Уж. Тут рівень ЛКП перевищений майже у п’ять разів і становить 24 000.

У Мукачево є відразу чотири небезпечні пляжі для купання усіх їх об’єднує річка Латориця. Чотири небезпечні для купання місця знаходяться у районі монастиря, у Парку Перемоги, на вулиці Валенберга та Окружній. У всіх цих місцях мікробне забруднення ЛКП становить 23 800.

Дослідження небезпечних пляжів в Україні проводиться щотижня. Минулого разу дослідження відбувалося 7-14 червня, тоді в Україні було виявлено 106 небезпечних для купання пляжів.

Список усіх пляжів Закарпаття, які знаходяться під контролем Лабораторної служби МОЗ України станом на 21.06.2018:




 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.