Закарпатські рятувальники готові до можливих ускладнень погодних умов (ФОТО)

За прогнозами синоптиків, найближчим часом на території краю слід очікувати мокрий сніг, місцями можливі сильні опади. На дорогах подекуди ожеледиця. Кількість опадів незначна, однак несе в собі ризик утворення ожеледі на поверхнях та ожеледиці на автошляхах, а також густих туманів.

Така ситуація створює ризики для транспортної, енергетичної та комунальної галузей.

З огляду на це, підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснюється ряд заходів задля упередження негативних наслідків, пов’язаних з погіршенням погодних умов та для забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Зокрема, забезпечена постійна готовність чергових підрозділів, пожежної, інженерної та іншої аварійно-рятувальної техніки Управління до реагування на надзвичайні ситуації. Також оперативно-координаційний центр проводить постійний моніторинг погодних умов на території області.

На даний час проїзд автотранспорту на усіх перевалах забезпечений, покриття доріг місцями сніжне та мокре. На перевали Воловецького району завчасно передислоковано важку інженерну техніку ДСНС. За умови пониження температури повітря, на території області буде розгорнуто пункти обігріву.

Управління ДСНС звертається до водіїв з проханням: під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми. При русі через перевали обов’язково обладнати колеса автомобілів ланцюгами проти ковзання. В період сильних снігопадів для безперешкодного руху аварійно-рятувальної техніки, просимо прибрати власний автотранспорт із вулиць та не перекривати проїжджі частини доріг і під’їзди до будинків.

 У ДСНС України у Закарпатській області

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.