Піротехніки Закарпаття знищили шість боєприпасів часів минулих війн

Із початком весняно-польових робіт активізувались не тільки селяни, а й піротехніки ДСНС. Проводячи земляні роботи, громадяни виявляють на полях, сільськогосподарських угіддях, а то й на власних городах предмети, які у подальшому можуть бути ідентифіковані, як вибухонебезпечні.

Пополудні, 10 квітня, майже одночасно до Служби порятунку  надійшло два повідомлення про виявлення у різних куточках краю підозрілих металевих предметів. Перший телефонний дзвінок поступив о 12:05. Під час проведення сільськогосподарських робіт, мешканець села Невицьке Ужгородського району виявив металевий предмет зовні схожий на гранату. Після прибуття піротехніків Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, здогадки селянина підтвердились - знахідку ідентифікували як гранату  РГ-42.

Наступне повідомлення про небезпечний предмет надійшло о 12:45 від мешканців с. Барбово Мукачівського району. Ситуація була аналогічною: під час проведення земляних робіт у полі, селяни натрапили на металеву небезпеку. Піротехніки ідентифікували її як артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни.

Через деякий час, а саме о 16:20, до рятувальників знову зателефонували краяни та повідомили, що під час випасання худоби між м. Хуст та с. Бороняво вони виявили предмет схожий на вибухонебезпечний. Піротехніки Закарпаття ідентифікували його як ручну гранату часів минулих війн.

Не до відпочинку було саперам і далі, адже група піротехнічних робіт поїхали на проведення планових робіт з розмінування місцевості вздовж річки Тиса, що в місті Чоп. Тут було виявлено та знищено два артилерійські снаряди калібрами 100 мм та 152 мм часів Другої світової війни. І останнє повідомлення надійшло вже ввечері о 21:00. Йшлося про те що під час чистки каналу спецтехнікою на вулиці Канальній, що в Ужгороді, водій транспортного засобу викопав, як пізніше виявилось дві мінометні міни калібром 82 мм часів минулих війн. Виявлені боєприпаси знищено у спеціально відведеному для цього місці

Шановні краяни! При виявленні підозрілого пристрою насамперед слід утриматися від самовільних дій. Одна з основних причин нещасних випадків, пов’язаних із вибухівкою, – це грубе порушення елементарних правил безпеки. Знешкодити вибуховий пристрій або локалізувати вибух можуть лише підготовлені спеціалісти після виведення людей із небезпечної зони. Отже, при виявленні підозрілого предмета повідомте про це службу порятунку за номером «101» або правоохоронні органи за номером «102».

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.