На Закарпатті за добу сталося п’ять пожеж в екосистемах

Один день хорошої погоди на Закарпатті завершився п’ятьма випадками загорання сухої трави й чагарників. Дві такі пожежі трапилися в Мукачеві та по одній – в Ужгороді, Перечині й Малому Березному. Загалом вогонь винищив майже чотири гектари рослинності.

Зокрема, в Перечині пожежа охопила суху траву в урочищі Кодабино на території лісництва. Вогонь підійшов впритул до лісових насаджень, обпаливши два дерева. Полум’я спільними зусиллями гасили відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та дев’ятеро лісників. За годину вони ліквідували загорання на площі 200 кв.м. 

Досвід минулих років свідчить, що із приходом справжньої весняної погоди кількість пожеж в екосистемах суттєво збільшиться. Виною всьому – недбале ставлення людей до довкілля. Адже левова частка таких пожеж виникає через спалювання трави й опалого листя на приватних господарствах або розкладання вогнищ під час пікніків. Відтак рятувальники закликають закарпатців обачніше поводитися з вогнем і дбати про навколишнє середовище.

У ДСНС України у Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.