Неділя виявилась неспокійною для гірських рятувальників Рахівщини

24 січня, майже одночасно, до гірських рятувальників Рахівщини надійшли два повідомлення про те, що в районі полонини Драгобрат потребують допомоги туристи.Перший виклик фахівці ДСНС отримали близько 14 години від товаришів заблукалого у горах киянина.
Туристи повідомили, що піднявшись витягом «Вершина Карпат» на гору Стіг, вирішили вчотирьох покататись на сноубордах поза спеціально підготовленими гірськолижними трасами. Але, коли після спуску недорахувались четвертого друга - забили на сполох та вирішили сповістити рятувальників. Для пошуків було залучено 6 фахівців Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи на одному автомобілі. Зв’язавшись по мобільному телефону із заблукалим рятувальники підказали йому орієнтири, за якими він досить швидко вийшов їм на зустріч. О 15:30 киянина було знайдено та супроводжено до місця його тимчасового проживання.
У цей же час, майже за 20 кілометрів від місця першої пошукової операції, гірські рятувальники шукали мешканця м. Дніпро 1973 року народження. Спочатку, повідомили про факт його зникнення друзі, аж потім на зв'язок вийшов сам турист. Він повідомив, що зробивши декілька спусків на сноуборді зі схилів гори Жандарм хотів вже повертатись, однак через вітер та туман звернув не в той бік та злетів в ущелину. Для його пошуків також залучались фахівці Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи у складі 6 чоловік на одному авто. Згодом, незважаючи на досить погані погодні умови та оминаючи лавинонебезпечні ділянки рятувальники знайшли заблукалого о 16:30 та супроводили до бази відпочинку.

У ДСНС України у Закарпатській області
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.