На фронті загинув ветеран полку "Азов" Микола Кравченко - "Крук"

Вчора, 15 березня, на Київщині російські окупанти вбили ветерана полку НГУ "Азов" Миколу Кравченка на псевдо "Крук".Про це повідомляють побратими захистника України в соцмережах.
" -
Микола Кравценко загинув під Києвом. Він був одним з лідерів Руху Азовського, пов'язаних з історією цього руху від початку. Лідер секції Патріоти України та СНА Харків. Коли соціалістів репресували режим Януковича, він уникнув арешту та врятував від ополченців, поховаючи їх під Харковом. Після переможної Революції Гідності був співтворцем Чорного Корпусу, формування, яке остаточно сформувалося як полк "Азов", героїчно захищаючи сьогодні Маріуполь.
Він був одним з героїв моєї книги про Рух Азовського і дуже хотів інтегрувати мене у свою захоплюючу історію. Вперше почула від нього термін "ярка" по відношенню до Москви.
У Русі Азовського став ідеологом та вчителем нових поколінь українських націоналістів, вихованих у дусі Націоналізму. Він також був співорганізатором серії конференцій Intermarium та прихильником польсько-українського союзу в рамках Mi ędzydzymorz.
Він приєднався до батька, який загинув на захист коханого Чаркова лише тижнем раніше.
Вітаю його пам'яті.
"Пімсти смерть Великих Лицарів"" - пише один з бійців "Азова".

Як повідомляє співак Олексій Бик, що Микола загинув в наслідок удару по його автівці з РПГ - 7.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.