Гірські рятувальники Закарпаття готуються до відкриття зимового туристичного сезону

Про це 12 листопада йшлося на розширеній оперативній нараді особового складу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області.

 

Багаторічний аналіз свідчить, що в осінньо-зимовий період через погіршення погодних умов, збільшується ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій (подій) у Карпатах. Отож на порядку денному наради актуальним залишалося питання забезпечення безпеки відпочивальників упродовж осінньо-зимового туристичного сезону 2012-2013 років.

 

Як зазначив начальник АРЗ СП ТУ МНС у Закарпатській області Віталій Гільтайчук, сьогодні туристи віддають перевагу не так комфортному, як безпечному відпочинку. Отож головні сили гірських рятувальників не випадково скеровані на заходи, що сприяють підвищенню рівня безпеки туристів під час відпочинку на високогір’ї.

 

Для цього робиться чимало. І в подальшому даний напрямок роботи буде вдосконалюватися. Для цього учасники наради намітили конкретний план дій підготовки до відкриття гірськолижного сезону.

 

Зокрема, здійснюється постійний моніторинг обстановки в гірських і передгірських районах краю. Особлива увага звертатиметься на лавинонебезпечні ділянки. Забезпечується оперативне інформування місцевих органів влади про загрозу чи виникнення надзвичайної ситуації та вжиття заходів для її ліквідації.

 

При потребі для проведення невідкладних пошуково-рятувальних робіт залучається й кінологічне відділення.

 

Гірські рятувальники АРЗ СП ТУ МНС у Закарпатській області постійно працюють над вдосконаленням своїх професійних навичок, проводячи спільні заняття та практичні тренування з підрозділами взаємодії у зоні обслуговування, альпіністськими рятувальними службами (в тому числі позаштатними), серед яких й іноземні. Особлива увага звертається на проведення пошуково-рятувальних робіт після сходження лавини, рятування туристів (екскурсантів) із крісельних доріг під час аварійної зупинки підйомників, оперативного надання невідкладної медичної допомоги постраждалим в горах та евакуації їх до найближчих медичних закладів.

 

Йшлося на нараді й про матеріально-технічне забезпечення пошуково-рятувальних підрозділів: змінний одяг, резервні засоби зв’язку; техніка що залучається до проведення робіт з пошуку і рятування туристів тощо.

 

ТУ МНС у Закарпатській області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.