Українські миротворці у Конго взяли участь у боєвих діях (ФОТО)

Пара вертольотів Мі-24 зі складу 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, здійснили переліт з аеродрому міста Бунія до міжнародного аеропорту Де Гома у провінції Північне Ківу, де розташований базовий табір українських миротворців.

 

Перебазування було здійснено відповідно до розпорядження командувача сил Місії ООН у цій країні генерал-лейтенанта Чандера Пракаша.

 

Протягом двох тижнів екіпажі українських гвинтокрилів були залучені до операції з виявлення та витіснення з території ДР Конго незаконних збройних формувань. Зокрема, забезпечували авіаційний супровід та прикриття вертольотів Мі-17 бангладешського миротворчого контингенту, які перевозили гватемальський спецназ.

 

Підбиваючи попередні підсумки виконання завдань у провінції Ітурі, командир українського миротворчого підрозділу військовий льотчик-снайпер полковник Ігор Яременко підкреслив, що екіпажі успішно виконали усі поставлені перед ними завдання.

 

Станом на 12 листопада 2012 року екіпажі 18-го окремого вертолітного загону ЗС України виконали близько 790 вильотів, провівши в африканському небі майже 1300 годин.

 

 


Джерело:ЗСУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.