За 2012 рік на Виноградівщині померло 18 немовлят

Причини малюкової смертності та шляхи їх зменшення стали темою наради у Виноградівській райдержадміністрації, яку провів 9 листопада заступник голови райдержадміністрації Михайло Русанюк.

 

 

 

Заступник головного лікаря районної лікарні по материнству і дитинству Ольга Довжанчук відзначила, що у Виноградівському районі за 10 місяців цього року лікарями констатовано смерть 18 дітей, що на 3 випадки менше відповідного періоду минулого року. Серед померлих – високий відсоток дітей ромської народності – 55,5%.

 

Учасники наради обговорили обставини і причини смерті дітей та по кожному випадку прийняли окремі рішення. Зокрема, акцентовано увагу на необхідності співпраці соціальних працівників на місцях з працівниками охорони здоров'я з питань виявлення і належного реагування на можливі причини смерті дітей або неналежного виконання батьками своїх обов'язків. З наявного медичного персоналу селищної лікарні смт. Королево необхідно закріпити відповідальних за роботою у місцях компактного проживання ромів. Копію графіків надати до відділу охорони здоров'я.

 

Джерело: Виноградівська РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.