На Закарпатті продовжуються пошуки двох туристів зі столиці, які зникли у Карпатах ще 19 січня

23 січня о 07:00 продовжилися пошукові роботи у районі гори Ґимба, що на Міжгірщині (с. Пилипець Міжгірського і с. Березники Свалявського районів), двох туристів зі столиці. Кияни ще 19 січня о 11:00 із с. Пилипець пішли в гори та не повернулися.

 

Станом на 19:00 22 січня 2013 року до пошуково-рятувальної операції було залучено 115 чоловік та 18 одиниць техніки. Рятувальникам також допомагають працівники Свалявського Держлісгоспу, правоохоронці та місцеве населення. 22 січня на допомогу з Києва прибули 19 волонтерів з відповідною альпіністською підготовкою (товариші зниклих).

Загальне керівництво організацією пошукових робіт здійснює начальник Територіального управління МНС у Закарпатській області Мирослав Щербей.

 

Додатково зараз на місці рятувальної операції працюють кінологи та піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області. Вони за допомогою собаки та металошукача «Гарет» проводять пошукові роботи.

 

Вищезазначеними силами і засобами обстежено: з боку с. Березники Свалявського району: урочище Великий Звір, підніжжя гір Гимба і Мала Гимба в бік гори Магура-Жиде у Міжгірському районі. З боку с. Пилипець Міжгірського району (район водоспаду Шипот) у бік гори Великий верх (схили гори Ряпецка) виявлено місце сходження лавини приблизно 3-денної давності завширшки близько 200 м та завдовжки майже 1000 м. Товщина снігового покрову орієнтовно становить 4-8 метрів). Проводилися обстеження території у напрямку с. Гукливий та турбази «Думка» у Воловецькому районі, ущелини у напрямку від с. Подобовець Міжгірського району до вершини гори Ряпецка. Усього оглянуто відкриту територію на площі близько 380 га.

 

Працівники Міжгірського РВ УМВС України в Закарпатській області обстежила в с. Пилипець Міжгірського району 152 дворогосподарства та 5 туристичних об’єктів.

 

Додатково, за необхідності, сили і засоби для проведення пошуково-рятувальних робіт будуть нарощуватися.

 

У черговому режимі в аеропорту «Ужгород» чергує вертоліт «МІ-8» з екіпажем 5 чол. (22.01.2013 через погодні умови не надано дозвіл на виліт).

 

ТУ МНС у Закарпатській області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.