Торік в Закарпатській області зафіксовано більше як 1800 пожеж

У середу, 6 лютого, відбулася розширена нарада щодо підсумків роботи у 2012 році у сфері цивільного захисту. У нараді взяли участь заступник директора Департаменту управління рятувальними силами МНС України Микола Чечоткін та перший заступник голови Закарпатської обласної адміністрації Ігор Свищо.

За словами начальника Територіального управління МНС у Закарпатській області Мирослава Щербея, у 2012 році на території Закарпаття виникло 5 надзвичайних ситуацій та 464 некласифіковані надзвичайні події. Кількість останніх, у порівнянні із 2011-м роком, дещо зросла. Збільшилась і кількість пожеж. Минулоріч їх в області зафіксовано більше як 1800. Відзначив Мирослав Щербей і збільшення кількості пожеж через спалення сухостою та сміття (800 загорань). Тим не менш, зусиллями рятувальників, у порівнянні з 2011 роком, вдалося майже удвічі зменшити збитки, завдані вогнем (з одинадцяти до шести мільйонів гривень).

Порушили учасники наради також питання подальшого виконання заходів, передбачених Програмою протипаводкового захисту в басейні р. Тиса на 2006-2015 рр. Начальник Басейнового управління водними ресурсами р. Тиса Володимир Чіпак звернув увагу на необхідність виділення додаткових коштів, які допомогли б продовжити виконання програми, що вже неодноразово демонструвала свою ефективність.

На завершення зустрічі Ігор Свищо зауважив, що окрему увагу нині варто звернути на тих посадовців та керівників, чия робота безпосередньо впливає на безпеку закарпатців. Так, заступник керівника краю рекомендував контролюючим органам з’ясувати відповідальних за неналежне очищення каналів та русел річок, - одну з головних причин нещодавніх підтоплень:

- Нині тут зібралися люди, які відповідають за безпеку наших краян. Тож хотілося б побажати, щоб у 2013 році у нас було менше надзвичайних ситуацій, ніж у році попередньому. Прошу вас звернути першочергово увагу на ті речі, які можна зробити власними силами, не чекаючи допомоги з Києва.

 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.