Стан річок Закарпаття

01.04.2013 року зв’язку з просуванням паводкової хвилі в низинні частини області відбувається поступовий ріст рівнів річок в нижній течії річок Латориця, Стара, Боржава, Тиса з початковим виходом води на заплави.

У річках Латориця та Боржава відбулися переливи заплавних автодоріг між селами Тисянка та Геївці Ужгородського району завдовжки 10-15 м шаром до 10 см, та автошляху Шаланки-Виноградів Виноградівський район завдовжки 50 м шаром 10 см. Відбувся вихід паводкових вод р.Боржави на заплаву в понижених місцях в районі сіл Вільхівка, Заріччя, Кам'янське Іршавського району.

Через підняття рівня води в каналі Старий Ботар в с. Юлівці та с. Холмовець Виноградівського району відбувся перелив води через автошлях Чорнотисів - Холмовець завдовжки 30 м. Підтоплено 90 га сільгоспугідь Чорнотисівської та Юлівецької сільських рад.

У районі с. Завадка Виноградівського району відбувся перелив води через дамбу з підтопленням сільгоспугідь (близько 5-6 га.) в с.В.Ком’яти.

 

Від Управління ДСНС України у Закарпатській області залучалося 50 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки для проведення укріплення дамб: укладено близько 2200 мішків зі сипучими матеріалами.

Станом на 07:00 02.04.13 загрози підтоплення житлових будинків не має, потреби у відселені жителів даних дворогосподарств не має. Рух автотранспорту по автошляхах не припинявся.

Огляд гідрологічного режиму рік.

Минулої доби по області місцями пройшли невеликі дощі в горах з мокрим снігом 1-4 мм. На річках відмічалися стійкі зниження рівнів води. На Тисі, станом на 8 годину, максимальний рівень сформувався біля смт Вилок. Продовжувалось підвищення рівнів в нижніх течіях: Боржави - 30 см; Латориці - 86 см; Тисі -м. Чоп - 1.4 м.

Упродовж доби на річках продовжиться повільне зниження рівнів води, в нижніх течіях Боржави завершиться формування максимального рівня з підвищенням на 5-20 см.

2-3 квітня на р. Латориця - м.Чоп продовжиться підвищення рівня води та утримання значного шару води на заплаві. Очікується максимальний рівень води р. Латориця - м.Чоп 670-700 см, в другій половині доби.

2-3 квітня на р. Тиса - м.Чоп продовжиться підвищення рівня води на 1.0-1.5 м, за рахунок добігання паводкової хвилі з верхів’їв.

Управління ДСНС України у Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.