Золтан Ленд'єл вважає, що за Табачником "плаче" психлікарня

Міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл у своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук досить різко відреагував на слова міністра освіти і молоді Дмитра Табачника, який сказав, що посилення вивчення української мови угорцями Закарпаття є зайвим.

"Важко щось відповісти міністру освіти, який вважає, що угорцям ‎Закарпаття не потрібна українська мова.

 

Але якщо він справді так вважає – йому однозначно треба їхати в ‎Берегове. Нехай поспілкується з угорцями і за одне підлічиться, якщо є така можливість. Там для цього є відома на все Закарпаття лікарня", - сказав З. Ленд'єл.

 

Як відомо, в закарпатському райцентрі Берегово розташована обласна психіатрична лікарня.

 

Як раніше повідомлялось раніше, на пропозицію нардепа-"регіонала" Іштвана Гайдоша "покращити вивчення української мови в школах регіону, де навчання ведеться угорською мовою, за рахунок однієї години, яка виділяється на другу іноземну мову", Табачник відреагував негативно і вважає посилення вивчення української мови угорцями зайвим. «Ваша пропозиція неправильна. Від багатомовності виграє кожна освічена людина. Ми забезпечуємо всі школи підручниками угорською мовою. Збіднювати дітей, відбираючи у них урок вивчення другої іноземної мови на користь української, буде дискримінаційно. Позиція міністерства — всі школи повинні виконувати держстандарти», — заявив Табачник.

 

Нагадаємо, що з нового навчального року в школах України буде введено обов’язкове вивчення другої іноземної мови і, за повідомленнями ЗМІ, міністерство змушує школи вибирати такою мовою російську. У той же час на Закарпатті відчувається проблема слабкого вивчення угорської громадою української мови.

 

Закарпаття онлайн

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.