У понеділок стартує кампанія з виборів до Ради

Сьогодні, 27 липня, Центральна виборча комісія на своєму засіданні має намір оголосити про початок виборчої кампанії до парламенту з 30 липня.

Як повідомили у ЦВК, засідання комісії призначене на 12:00 годину.


Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня, розміщеному на сайті ЦВК, вже з 30 липня почнеться висунення кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах, яке триватиме до 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від усіх попередніх парламентських виборів реєструвати кандидатів, які балотуються за мажоритаркою, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації як партійних списків, так і кандидатів у мажоритарних округах, повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день повинен ухвалити рішення про реєстрацію або ж відмову. Ще два дні відводиться на виправлення помилок і неточностей у документах, поданих для реєстрації кандидатів. Таким чином, реєстрація кандидатів у депутати повинна завершитися 20 серпня.

Партії та кандидати в одномандатних округах мають право розпочати передвиборчу агітацію з наступного дня після реєстрації.

ЦВК має сформувати 225 окружних виборчих комісій до 26 серпня, а окружкоми, у свою чергу, сформують 33,5 тис дільничних виборчих комісій до 26 вересня.

ЦВК має затвердити форму, колір і текст виборчих бюлетенів для голосування як у багатомандатному загальнодержавному, так і в одномандатних округах, до 4 вересня і забезпечити їх виготовлення на державних поліграфічних підприємствах до 20 жовтня.

Голосування з вибору народних депутатів відбудеться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада і оприлюднити їх у газетах Голос України, Урядовий кур'єр не пізніше, ніж через п'ять днів після прийняття рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Нагадаємо, раніше посол США в ОБСЄ повідомив, що уряд України обмежує свободу ЗМІ.

Джерело: ua.korrespondent.net
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.