Віктор Бедь про 100 % перезавантаження (люстрацію) влади в Україні

В Україні потрібне 100 % перезавантаження влади! Особливо це стосується судової системи, органів прокуратури, служби безпеки та внутрішніх справ. Без тривалого затягування слід провести не тільки нові вибори Президента України, але і перевибори Верховної Ради України та всіх місцевих рад...

Сьогодніші зміни - тимчасові. Всі це розуміють і повинні правильно оцінювати, максимально виявляючи консолідацію та прикладаючи зусилля для стабілізації влади і правопорядку. Але ця тимчасовість, в очікуванні якісного оновлення влади, не повинна затягнутись на роки..., так само як і не повинна надати можливість старим-новим корупціонерам всіх мастей перефарбуватись і вже під новими гаслама і надалі залишатись біля бюджетного корита...

Тепер до питання правового механізму перезавантаження влади та її люстрації в умовах чергового етапу Української Революції, що не була завершеною в 1989 - 1991 рр., в першу чергу, через не проведення 100 % перезавтаження влади і не проведення люстрації комуністично-кадебішних кадрів колишнього СРСР, Зрозуміло що для поступу в перед в Україні негайно потрібно стабілізувати владу (особливо за умов військової агресії та інтервенції путінської РФ і дестабілізації ситуації на сході України та породження сепаратиських процесів, які до слова можуть бути спровоковані і в Закарпатті), змінити законодавство яке забезпечило би вільний і без корупції розвиток еокноміки (бізнесу) та гарантувало би реалізацію всіх конституційних прав і свобод громадян, та 100 % провести перезавантаження (якщо хочете - люстрацію) влади. Але перезавантаження (люстрація) влади повинна проходити цивілізовано, демократично і законно, а не тільки за допомогою махновщини, якою здебільшого намагаються маніпулювати олігархи та корупціонери що добре жили при старих режимах, і добре себе почувають і в нових умовах революційних змін. В Україні всі повинні відчувати себе безпечно, а державні службовці повинні знати що вони служать народу і закону, і у випадку порушення законів будуть негайно усунутими із своїх посад та понесуть суворе покарання за корупційні дії. Доступ до державної служби має бути відкритим і демократичним, а не корумпованим і сімейно-кумівським.

Голвними методами 100 % перезавантаження (люстрації) влади повинні стати: 1. В судовій системі - уведення законодавчого механізму обрання і відкликання народом суддів усіх рівні. 2. В прокурорській системі - законодавче закріплення щорічного (за потреби і частіше) обов'язкового звітування прокурорів різних рівнів перед відповідними теритріальними громадами за свою діяльність та отримання народного мандату довіри чи не довіри. 3. Для забезпечення громадського порядку - уведення обрання народом начальника територіального відділу міліції (чи поліції, якщо хочете). 4. Згідно прийнятого закону про люстрацію, усунення на визначений термін від державної влади (будь-якої) і позбавлення займати будь-які посади в системі державної влади на визначений термін тих осбі, які в умовах панування пост-комуністичної корупційної і продажної антиукраїнської влади за часів Кравчука, Кучми, Ющенка, Януковича виявили себе корупціонерами, приймали уачсть у протизаконних діях щодо процесів прихватизації народного майна та національних багатсв України, займались хабарництво, порушували конституційні права і свободи громадян, збагатились за рахунок пограбування свого народу та вчинення корупційних дій. І не має значення під прапорами яких партій вони всі ці роки, впродовж 1989 - 2014 рр. проявили себе як корупціонери. 5. Протягом 2014 року провести вибори нового президента України, Верховної Ради України та місцевого самоврядування на умовах усунення будь-яких обмежень (партійності чи ні, фінансового забезпечення і т.п.) щодо права балатуватись у депутати будь-якого рівня (ізокрема не тільки за партійними списками, як правило, продажних партій).

Такий порядок 100 % перезавантаження (люстрації) влади надасть можливість демократизувати нашу державу, утвердити законність та правопорядок, буде зрозумілим для всіх громадян і не призведе до громадянського протистояння та збурення.

І Боже сохрани в ці процеси втягнути протистояння між громадянами за ознаками релігійної (конфесійної) та національної приналежності.

Та чомусь основна когорта новітніх політичних лідерів та їх виконавців на місцях (особливо тих що найдужче кричять) не поспішають унормувати процеси 100 % перезавантаження (люстрації) влади у законний і цивілізаційний спосіб ??? Питається чому ??? Думаю здогадатись не важко… Тому саме правового, демократичного і невідкладного процесу 100 % перезавантаження (люстрації) влади повинен прагнути і вимагати народ – головний носій влади в Україні.

Слава Україні! Героям Слава !

24.03.2014 р.

Голова Християнсько-народної спілки Закарпаття, член президії Народної ради Закарпаття Віктор Бедь

Анонс Закарпаття 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.