Розпалювання міжнаціональної ворожнечі на Закарпатті

Закарпатський сепаратист, агент ФСБ  Петро Гецко знову намагаєтся створити міжнаціональний конфлікт в регіоні, на цей раз кремлівська "шістка" розпалює ворожнечу між закарпатськими угорцями та українцями. Пропонуєм Вашій увазі наступний текст, який Гецко розмістив на одній з своїх сторінок в соцмережах.

"За повідомленнями з джерел наближених до Яценюка, він веде подвійну гру у відношенні з угорцями в Закарпатті. Це було сказано одним з офіційних джерел з представниками угорської меншини на Закарпатті, на якій він висловив готовність слідувати даними Ющенком обіцянкам по Притисянському округу в Закарпатті.

Однак, як стало відомо, в даній ситуації Яценюк змушений грати на публіку. Яценюк не згоден ні з проголосованим варіантом національно-культурної автономії, ні з більш пізнім варіантом Притисянського округу в Закарпатті. При цьому він розуміє, що Росія може погодиться з проголосованим на 1 грудня 1991 року на референдумі закарпатськими угорцями культурно-національною автономією, як і в Криму Росія згодна на національно -культурну автономію кримських татар. Для закарпатських угорців , як і для Угорщини в цілому позиція Росії з цього питання дуже важлива. На перевірку Яценюк виявився ще більш авторитарист, ніж був Янукович , не тільки щодо русинів , а й закарпатських угорців.

 

81 % опитаних закарпатців на питання " ви за те щоб закарпатські угорці отримали національно -культурну автономію , за яку проголосував 1 грудня 1991 року, або те , що юридично не обгрунтоване їм пообіцяв Ющенко в 2004 році - Притисянський національний округ ? " відповіли -

За національно -культурну автономію

За Притисянський округ - 0 %

Іншу думку - 19 %."- пише Гецко.

Нагадаєм, що Петро Гецко уродженець Закарпаття, який себе в 2008 році проголосив "прем'єром" республіки "Підкарпатська Русь", в даний момент проживає в Росії, і є одним з елементів путінсько-кісельвської пропагади.

Анонс Закарпаття

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.