Керівник Правого Сектору Закарпаття Олександр Сачко- Валерію Лунченку

Шановний Валерію!

Нам відомо, що Ви продовжуєте суміщати виконання обов'язків голови Закарпатської облдержадміністрації та повноважень народного депутата України, що є порушенням статті 78 Конституції України.

Передбачений законодавством термін для складання депутатських повноважень минув, навіть більше, Ваша обіцянка про це не виконана. У Верховній Раді України не було зареєстровано Вашої відповідної заяви, тому посилатися на блокування процесу Вашою депутатською фракцією - нечесно.

Більш того, за даними сайту Верховної Ради Ваша картка для голосувань продовжує реєструватися в системі "Рада" на протязі Вашого перебування в Ужгороді, а також в закордонних відрядженнях. Вона навіть приймає участь у голосуваннях, як, наприклад, 8 квітня 2014 року, коли, перебуваючи у закордонному відрядженні у Румунії, Ви, шановний, встигли проголосувати за два законопроекти. Це є грубе порушення статті 84 Конституції України, за якою голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом України особисто.

Нагадую, що Ваша депутатська фракція, перебуваючи в опозиції, засуджувала ганебну практику сумісництва та "кнопкодавства", а наразі

Ви особисто її наслідуєте.

Ми не можемо надалі спостерігати за грубим порушенням Вами основ законодавства нашої країни, тому вимагаємо негайно припинити правопорушення і скласти обов'язки голови Закарпатської ОДА або скласти повноваження народного депутата України.

До вирішення цього питання Ви не маєте права суміщати ці повноваження, оскільки передбачений Конституцією 20-денний термін минув.

Задля забезпечення законності нами може бути прийнято рішення про блокування Закарпатської облдержадміністрації.

Керівник Правого Сектору Закарпаття

Олександр Сачко

Анонс Закарпаття

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.