Ледида: В області не буде проблем з виконанням "мовного закону"

У Закарпатській області не буде проблем із втіленням у життя норм Закону України «Про засади державної мовної політики». Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида в коментарі щодо підписання Президентом України Віктором Януковичем Закону України "Про засади державної мовної політики", ухваленого Верховною Радою 3 липня.

 

"В області не буде проблем з виконанням "мовного закону". Закарпаття – багатонаціональний край, де протягом століть разом живуть і працюють представники різних нацменшин. У нас є угорські та словацькі школи, працює угорський театр ", - сказав Ледида.

Щодо питання про забезпечення виконання особливих норм закону, то за словами голови облдержадміністрації, питання будуть виноситися на розгляд сесій в тих районах краю, де наявне у необхідному відсотковому відношенні представництво тієї чи іншої нацменшини: "На особливі умови наразі претендують угорці, чисельність яких становить більше як 10% від загальної кількості населення області",– зауважив голова ОДА.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла Закон "Про засади державної мовної політики" авторства депутатів фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка й Сергія Ківалова. Закон ухвалили у другому читанні 248 депутатськими картками.

Після цього біля Українського дому в Києві відбулися акції протесту та голодування проти прийняття цього закону.

31 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон про засади державної мовної політики.

На зустрічі з інтелігенцією 7 серпня Президент ініціював утворення робочої групи при Кабінеті Міністрів, яка займатиметься, зокрема, розробкою змін до Закону «Про засади державної мовної політики», щоб уже у вересні вони надішли на розгляд Верховної Ради.

8 серпня Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про засади державної мовної політики".

 

УКРІНФОРМ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.