Завтра закарпатські угорці говоритимуть про «мовний» закон

Голова Демократичної спілки угорців України, Берегівський міський голова та кандидат у народні депутати України від Партії регіонів Іштван Гайдош у коментарі угорському виданню заявив, що під час суботнього засідання Всеукраїнської Угорської Національної Ради представники цієї національної меншини обов'язково обговорять питання застосування на території Закарпатської області прийнятого нещодавно закону «Про засади державної мовної політики».

 

Окрім того, політик повідомив, що 28 серпня відбудеться форум представників прикордонних органів самоврядувань Закарпаття, на якому основним питанням порядку денного буде саме закон про мови. Участь у форумі візьмуть відомі експерти, зокрема почесний голова ДСУУ Михайло Товт, котрий брав участь у розробці закону про мови.

Голова ДСУУ наголошує, що дуже позитивним є те, що після двадцятирічної перерви у державі прийнято новий закон, що стосується нацменшин. Як відзначив Іштван Гайдош, мовне питання вже і раніше було темою виборчих кампаній, однак реального зрушення в цьому напрямку не було. А тому наступного тижня керівники місцевих органів самоврядування на своєму засіданні повинні з'ясувати, яким чином можна реалізувати положення закону про мови, проаналізувати, які із потенційних заходів можна фінансувати з місцевого бюджету, а які вимагають джерел з центру.


Джерело: Прес-служба ЗОО Партії регіонів

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.