Москаль запропонував зробити гуцульську мову регіональною

Народний депутат України Геннадій Москаль вніс на розгляд профільних комітетів Верховної Ради законопроект про надання гуцульській мові статусу регіональної або мови меншин України.

Як наголошується, в законопроекті Про внесення зміни до статті 7 закону України Про засади державної мовної політики щодо доповнення переліку регіональних мов або мов меншин України гуцульською мовою на сайті Верховної Ради текст і супровідні документи поки відсутні.

Нагадаємо, Віктор Янукович 8 серпня підписав закон Про засади державної мовної політики, а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Закон набув чинності 10 серпня, він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

У понеділок, 27 серпня, посол РФ Михайло Зурабов заявив, що Росія займе найактивнішу позицію при реалізації мовного закону в Україні.

Відзначимо, що Львівська міськрада повідомила про намір подати позов до Конституційного суду України з приводу прийняття закону Про основи державної мовної політики.


Джерело:interfax.com.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.