Балога требует уволить Валерию Лутковскою

Об этом закарпатский нардеп Виктор Балога написал на Фейсбуке.

"Є в українській політиці один факт, який не піддається логіці. А саме – як людина, яка була поставлена Януковичем, яка не бачила катувань у райвідділках міліції, яка не бачила в Україні політв’язнів, яка своєю бездіяльністю категорично підтримувала переслідування і знущання над майданівцями, однак, яка досі залишається на посаді Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Це - Валерія Лутковська.

Парадокс полягає ще й в тому, що у парламенті повно людей, які так, чи інакше, постраждали від діяльності цієї пані. Маю на увазі майданівців і політв’язнів, які є і у БПП, і в «Народному фронті», і в «Батьківщині», і в Радикальній партії. Значна частина нинішньої коаліції – це люди, які в 2012 році виступали категорично проти кандидатури Лутковської і вимагали призначити на цю посаду авторитетного правозахисника, а не людину без біографії і авторитету в суспільстві.

Тому, направив відповідного листа Президенту, щоб він, як Гарант конституції і прав людини, звернув увагу на цю безпрецедентну ситуацію: 

 



Також звертаюся до депутатів від усіх фракцій більшості: Колеги, невже вам не соромно, що людина, яка під час Майдану була міцною опорою репресій проти демонстрантів і адвокатом «Беркуту», досі залишається на своїй посаді і «опікується» правами людини?" - пишет Балога.

Анонс Закарпатья

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.